Verzekering van Vrijwilligers en Mantelzorgers vanaf 1 maart 2009

 

Vrijwilligersverzekering

Wij hebben 3 verzekeringspakketten voor vrijwilligers, namelijk:

  1. Voor vrijwilligers
  2. Voor organisaties
  3. Voor rechtsbijstand

De verzekering is voor iedere vrijwilliger die in organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving, voor een Maatschappelijk belang. Alle vrijwilligers zijn verzekerd:

  • Ongeacht hun leeftijd
  • Ook bij eenmalige activiteiten
  • Geen minimum aantal uren
  • Ook bij kerkelijk werk en buurtactiviteiten
  • Ook mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires

Mantelzorgers

Mantelzorgers zijn verzekerd voor ongevallen- en persoonlijke eigendommen. Hieronder vallen ook de extra medische kosten dekking en de acute huishoudelijke hulp.

Vrijwillige brandweerlieden en politiemedewerkers

Vrijwillige brandweerlieden en vrijwillige politiemedewerkers zijn uitgesloten van dekking voor deze verzekeringen. Dit vloeit voort uit de speciaal voor hen getroffen rechtspositieregelingen.

Schade melden

Schade meldt u rechtstreeks bij Centraal Beheer. U kunt dt met het schadeformulier doen dat u rechts op deze pagina vindt. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Centraal Beheer op telefoonnummer 055-5798600.

Enkele informtie op het schadeformulier is al ingevuld. Wilt u de rest invullen? Schade wordt rechtstreeks door Centraal Beheer met de benadeelde afgewikkeld. Wij krijgen vervolgens bericht hoe de claim is afgehandeld. Als u vragen hebt over de schadeclaim, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Centraal Beheer.

Is deze verzekering beter dan mijn eigen verzekering?

Twijfelt u of de door uzelf afgesloten verzekering een uitgebreidere dekking heeft, neem dan contact op met Centraal Beheer via telefoonnummer 055-5798600.